Skanska väljer Nexus som leverantör av ID06-kort 2.0

Under våren 2019 måste alla ID06-kort bytas ut till en ny och säkrare kortstandard. “Vi hade en upphandling och valde Nexus eftersom vi behöver en ID06-leverantör som vi vet kan leverera enligt våra önskemål både under utrullningen av de nya ID06-korten och i framtiden – och som även har en bra prisbild”, säger Eva Janving, utvecklingsledare på Skanska Sverige.

Projektutvecklings- och byggföretaget Skanskas drygt 10 000 medarbetare i Sverige använder byggbranschens ID-kort ID06 som tjänstekort.

ID06-korten har ett brett användningsområde

“Vi fokuserar mycket på att försvåra svartarbete ute på våra arbetsplatser. Vi vill också arbeta för bättre säkerhet och ha kontroll på vilka vi har på arbetsplatsen. Detta får vi med hjälp av de nya ID06-korten”, säger Eva Janving.

Skanska använder även ID06-korten för passersystem, låsfunktioner, maskinstyrning och säkra utskrifter (follow-me printing).

“Vi använder dessutom ID06-korten i föranmälan och har alltid som ett krav att samtliga ska ha sina ID06-kort synliga när de befinner sig på våra arbetsplatser. I framtiden har vi även som mål att använda oss av fler funktioner, exempelvis digitala ID06-kort i mobiltelefonen och ID06:s kompetensdatabas”, säger Eva Janving.

Skanska ser positivt på den nya kortstandarden

Eva Janving är mycket positiv till den nya kortstandarden ID06 2.0, och säger att den innebär ett steg i rätt riktning mot säkrare och tryggare arbetsplatser för Skanskas anställda.

“När vi först fick höra om den nya kortstandarden såg vi en utmaning i att det skulle krävas BankID för att identifiera sig vid godkännande av kortbeställning och aktivering av korten, men det har fungerat väldigt bra hittills. Alla i Skanska är positiva till kortbytet – både medarbetare och chefer. De nya korten främjar ju en trygg bransch ännu bättre eftersom de kopplar individen till företaget och minskar risken för kortförfalskning. Vi vill ju alla känna oss trygga med att vi endast har behöriga personer som vistas på våra byggarbetsplatser”, säger Eva Janving.

Enkelt att beställa många kort samtidigt

När mer än 10 000 kort ska bytas ut under en kort tidsperiod är det viktigt att det hanteras effektivt och så automatiserat som möjligt. Nexus har därför gjort det möjligt att lägga så kallade batch-ordrar, vilket innebär att många kort beställs samtidigt istället för att korten beställs ett åt gången.

“Vi på Skanska arbetar ständigt med att finna det bästa och mest effektiva sättet att arbeta på. När vi nu ska byta ut mer än 10 000 kort innebär det att vi sparar väldigt mycket arbetstid genom att lägga batch-ordrar. Batch-ordrar är även väldigt smidiga när vi behöver beställa många kort samtidigt av andra orsaker. Vi hoppas även kunna automatisera processen ytterligare framöver genom att integrera vårt HR-system med Nexus system”, säger Eva Janving.

Skanska är mycket nöjda med Nexus

Nexus har varit Skanskas leverantör av ID06-kort under lång tid, och Eva Janving är mycket nöjd med valet att fortsätta med Nexus som leverantör av de nya ID06 2.0-korten.

“Samarbetet fungerar väldigt bra. Jag känner att Nexus har stått på tå för oss, verkligen. De vi har kontakt med – främst Gustaf Broman och även Tobias Eng – är alltid väldigt snabba med att svara och kommer alltid med bra lösningar på våra önskemål. Vi har bland annat kommit med önskemål om hur vi vill ändra funktionalitet i kortbeställningsportalen för att effektivisera vårt arbete, och där har Nexus verkligen varit tillmötesgående. Det har hänt att vi har skickat flera frågor per dag, men vi har alltid fått snabb och bra respons. Så vi är väldigt nöjda – Nexus har verkligen bra medarbetare”, säger Eva Janving.

Publicerad mars 11, 2019

Nyheter, kundberättelser och blogg

Express Plus i Falkenberg

Nytt Express Plus kontor i Falkenberg  Nu kan ni hämta ut era Express Plus beställningar även i Falkenberg! Nu kan vi tillsammans med vår samarbetspartn...

5 fakta om Nexus ID06

5 fakta om Nexus ID06 Visste du att? Vi har ett brett utbud av tillbehör och accessoarer. Beställ här. Med vårt nya leveransalternativ sampackning le...

Välj leveransalternativet sampackning och få kort och tillbehör i samma leverans

Välj leveransalternativet sampackning och få kort och tillbehör i samma leverans Med ett korttillbehör till era ID06-kort, så som jojos eller korthållare...