Nya ID06-kort ger ökad säkerhet

Under 2018 lanserade ID06 AB en ny kortstandard som ska öka säkerheten och minimera risken att kort manipuleras eller kopieras. Att stärka kopplingen mellan arbetsgivare och arbetstagare och visa att det finns en anställning så att systemet försvårar möjligheten att anlita svart arbetskraft är också ett viktigt fokusområde för byggbranschen.

”Med den nya kortstandarden blir det mycket svårare att missbruka ID06-regelverket, till exempel kan en person inte ha flera ID06-kort kopplade till samma organisation. Dessutom kan företag uppgradera säkerheten på hela eller utvalda delar av arbetsplatsen såsom kontor, arbetsbodar och andra utrymmen där man förvarar värdefull utrustning, något som efterfrågats av säkerhetsmedvetna ID06-kunder”, säger Thor Jonsson, verksamhetsområdeschef, ID06 Kort.

För att kunna registrera företaget och beställa nya kort måste både firmatecknare och beställare identifiera sig på ett säkert sätt, antingen med BankID eller via skanning av pass/nationell ID-kort. Även kortinnehavaren behöver godkänna att ett nytt kort ska ställas ut och därefter aktivera kortet genom att identifiera sig.

Nexus går i bräschen för nya kortstandarden

Som den största ackrediterade leverantören av ID06-kort har Nexus gjort betydande insatser att utveckla systemet och våra kunder kan idag beställa hundratals kort i ett och samma beställningsflöde, få historik och statusrapporter för företagets kort presenterad enkelt och tydligt. För branschorganisationer och deras medlemsföretag finns funktioner för att säkerställa att kortinnehavaren har de utbildningar och certifieringar som krävs, utan en massa administration, när ett nytt kort ska ställas ut.

Många byggbolag beställer idag sina ID06-kort av identitets- och säkerhetsföretaget Nexus Group. Gävle Ventilationsteknik AB är ett av dem. För tre år sedan fick Pelle Bergs då fem man starka företag, ett uppdrag som innebar att de behövde ID06-kort för att komma in på en byggarbetsplats. Pelle Berg registrerade sitt företag för att skapa ett ID06-konto hos Nexus, och kunde sedan börja beställa ID06-kort i Nexus beställningsportal. “Jag har varit kund i tre år, ända sedan vi första gången behövde skaffa ID06-kort, och det är jättesmidigt att beställa ID06-kort av Nexus”, säger Pelle Berg, arbetsledare på Gävle Ventilationsteknik.

Största moderniseringen av ID06 på 10 år

ID06 AB har gjort stora investeringar för att stärka säkerheten, funktionaliteten och den personliga integriteten i ID06-systemet. Den kommande nya standarden för ID06-kort är den största moderniseringen av ID06 sedan lanseringen för drygt tio år sedan. ”Uppgraderingen för fysiska och mobila ID06-kort möjliggör nya och tryggare tjänster, t ex tvåfaktorsautentisering, vilket är ett rejält lyft. De nya tjänsterna underlättar vardagen och gör den säkrare för ID06-anslutna företag och dörren till fusk med ID06-systemet ska stängas och spikas igen, säger Peter Löfgren, VD på ID06.

 

Läs mer på id06.se

Publicerad april 24, 2018

Nyheter, kundberättelser och blogg

Gör er redo för kortutbyte!

Checklista inför kortutbyte  Gör er redo för kortutbytet som sker 2024 - läs vår checklista! Under första halvan av år 2024 är det dags för kortutbyten ...

Förenkla era kortbeställningar med Nexus Self-Service portal

Upplev vår Self-Service portal – förenkla era kortbeställningar Ni har väl inte missat vår Self-Service portal som ger era medarbetare med svenskt medbor...

Express Plus i Falkenberg

Nytt Express Plus kontor i Falkenberg  Nu kan ni hämta ut era Express Plus beställningar även i Falkenberg! Nu kan vi tillsammans med vår samarbetspartn...