Nexus hjälper Caverion att automatisera ID06-processerna

Caverion Sverige har valt identitets- och säkerhetsföretaget Nexus Group som leverantör av ID06-kort, som är byggbranschens obligatoriska ID-kort. ”Korten behöver bytas ut mot en ny variant nu i vår och även framöver behöver de bytas ut regelbundet. För oss är det ett krav att det här sker med en säker och automatisk process”, säger Niklas Helin, säkerhetschef på Caverion Sverige.

ID06 lanserades av Sveriges Byggindustrier år 2006 för att främja sund konkurrens och säkra arbetsplatser i byggbranschen. Under 2018 lanserades en ny kortstandard, kallad ID06 2.0, som innebär ännu högre säkerhet och fler funktioner.

”Vi bestämde oss för att fortsätta använda ID06-korten som tjänstekort för våra 3 000 medarbetare i Sverige. Den nya kortstandarden innebär att korten kommer att fungera för närvaroregistrering i elektroniska personalliggare på byggarbetsplatser, för visuell identifiering, som passerkort till våra lokaler, samt för säkra utskrifter och en del andra funktioner – allt hanterat i en och samma process”, säger Niklas Helin.

Ville ha ID06-partner med teknik i framkant

För Caverion Sverige är det en självklarhet att använda lösningar i framkant och att skapa de vassaste digitala processerna, berättar Niklas Helin.

”Därför är det en självklarhet för oss att välja en partner som satsar på automation av ID06-processerna. Vi ville integrera processerna och automatisera utbytet av våra anställdas ID06-kort, och även försäkra oss om att behörighetssystemen uppdateras automatiskt”, säger han.

Nödvändigt med en integrerad lösning

Till skillnad från de flesta andra ID06-leverantörer har Nexus den avancerade teknik och kompetens som behövs för att skapa en säker och automatisk ID06-process.

”Att säkerställa att alla våra anställda får de nya ID06-korten i tid och att korten kan hanteras i våra interna system kräver en integrerad lösning. Nexus lösningar för ID06 har flera integrationspunkter, vilket ger flexibilitet och möjlighet att automatisera”, säger Niklas Helin.

Breddar ID06-kortens användningsområde

Nexus har även anpassat sin Smart ID-plattform – som möjliggör säker digitalisering – så att ID06-korten kan användas för inloggning till digitala tjänster och elektronisk signering, berättar Gustaf Broman, ansvarig för digitala tjänster på Nexus.

”Det här innebär att ID06-korten kan användas precis på samma sätt som andra elektroniska identiteter med hög tillitsnivå, vilket leder till stora tids- och kostnadsbesparingar för de organisationer som använder både Smart ID-plattformen och ID06-kort. Vi är ensamma om att göra det möjligt att använda ID06-kort på det här sättet, och vi ser ett stort sug på marknaden efter vår lösning”, säger Gustaf Broman.

 

Caverion bidrar med smarta tekniska lösningar och tjänster för byggnader, industriprocesser och infrastruktur.

Välj ett annat case

Nexus ID06 förser Preem med säkra identiteter

Nexus ID06 förser Preem med säkra identiteter Preem levererar värme och energi till över hälften av alla industriföretag och till en tredjedel av småföretagen i Sverige. För att säkerställa att en hög säkerhetsnivå uppfylls på Preems byggarbetsplatser så krävs identifiering och legitimering av de som arbetar på byggarbetsplatsen. Preem valde Nexus ID06 som lev...

Sweco väljer Nexus och ServiceNow för att säkra identiteter för de anställda

Sweco väljer Nexus och ServiceNow för att säkra identiteter för de anställda! Sweco är ett av Europas ledande konsultföretag med tjänster inom arkitektur och byggkonstruktion med 17500 arkitekter, ingenjörer och andra specialister anställda. Sweco har valt Nexus för att säkra hanteringen av identiteter för anställda inom byggsektorn, där ID06-kort krävs och där...

Beställer du många kort? Minimera manuellt jobb med automatiserade flöden!

Minimera administrationen, integrera med Nexus ID06! Två system kan kommunicera, automatiskt, med varandra med hjälp av ett så kallat API. Det innebär att företagets kortbeställning kan integreras (byggas ihop) med ett annat system som organisation redan använder, exempelvis ServiceNow som då kan integreras, men även HRM-system eller ett bemanningssystem kan ...

BKR väljer Nexus för ID06-kort och Behörighetslegitimationer!

BKR väljer Nexus, medlemmar får både Mobilt ID och fysiskt ID-kort! BKR - Byggkeramikrådet har valt Nexus lösning för att styrka och visa medlemmars identiteter och behörighetsnivåer. Med ett fysiskt kort och ett Mobilt ID kan medlemmar nu enkelt och effektivt visa att de har de behörigheter som krävs för att få utföra vissa arbeten samtidigt som den personl...

Nexus hjälper Caverion att automatisera ID06-processerna

Nexus hjälper Caverion att automatisera ID06-processerna Caverion Sverige har valt identitets- och säkerhetsföretaget Nexus Group som leverantör av ID06-kort, som är byggbranschens obligatoriska ID-kort. ”Korten behöver bytas ut mot en ny variant nu i vår och även framöver behöver de bytas ut regelbundet. För oss är det ett krav att det här sker med en säker oc...

Skanska väljer Nexus som leverantör av ID06-kort 2.0

Skanska väljer Nexus som leverantör av ID06-kort 2.0 Under våren 2019 måste alla ID06-kort bytas ut till en ny och säkrare kortstandard. “Vi hade en upphandling och valde Nexus eftersom vi behöver en ID06-leverantör som vi vet kan leverera enligt våra önskemål både under utrullningen av de nya ID06-korten och i framtiden – och som även har en bra prisbild”, s...