För att få ett nytt ID06 kort så måste du identifiera dig med eID, pass eller nationellt ID.

 

För identifiering med pass eller nationellt ID, gör så här:

1, Boka en tid för att skanna pass / nationella ID-kort som identifieringsmetod. Boka en tid hos Sistec, här Här hittar du en lista med giltiga pass / ID.

2, När passet/ID-handlingen är skannat och godkänt kan du skapa ett konto.

Innan du registrerar ditt konto, kontrollera följande:

  • Har du ett personligt e-postkonto?

Om inte, registrera dig för ett e-postmeddelande, antingen ett företags-e-postmeddelande eller några gratis e-postkonton som Gmail eller iCloud-epost eller liknande.

  •  Kontrollera stavningen på ditt namn och se till att alla dina namn i ditt pass också registreras i ditt ID06-konto. För att kunna godkänna ditt kort måste din kontoinformation matcha ditt pass / nationella ID-kort.
  • Du måste ha mobilnummer för att kunna få verifieringslänkar för konto- och kortgodkännande. Du kan inte använda ett fast telefonnummer!

Skapa ett personligt ID06-konto.

Nu kan ett ID06-kort beställas

För identifiering med eID (ex BankID, gör så här:

Börja med att regstrera ett personligt ID06-konto. Innan du registrerar ditt konto, kontrollera följande:

  • Har du ett personligt e-postkonto/email?

Om inte, registrera dig för ett e-postmeddelande, antingen ett företags-e-postmeddelande eller gratis e-postkonton som Gmail eller iCloud-e-post eller liknande.

  • Kontrollera stavningen på ditt namn och se till att alla namn som anges i ditt eID även registreras i ditt ID06-konto. För att kunna bekräfta ditt ID06-kort måste kontoinformatioen matcha informationen i ditt eID till 100%.
  •  Du måste ha mobilnummer för att kunna få verifieringslänkar för konto- och kortgodkännande. Du kan inte använda ett fast telefonnummer!