FAQ-kategori: Ändra fakturauppgifter

Vad händer med min faktura när jag returnerat en vara?

När du har returnerat en vara kommer du att få återkoppling från Nexus ID06 support som förklarar vad som ska göras. Innan dess behöver du inte göra någonting.

Hur kan en kredit användas?

Har företaget fått en kreditnota och du vet inte hur ni ska kunna använda den?
  1. Vill ni nyttja kreditnotan vid en betalning av en faktura? Maila till finance.se@nexusgroup.com och uppge nummer på kreditnotan och fakturan som ska betalas så ordnar vi det i systemet.
  2. Vill ni få den utbetald? Maila finance.se@nexusgroup.com och uppge kreditnummer, kundnummer samt bankuppgifter så kontakta en handläggare er inom kort.

Saknar fakturan märkning eller kostnadsställe?

  När en ny order registreras ska den person som lägger ordern se till att den märks med ex kostnadsställe eller PO nummer. Fakturan kommer att få samma märkning som ordern har och om ingen märkning gjorts i ordern kommer inte heller fakturan att ha det.

Hur ändra faktureringsadress

Hur kan jag ändra faktureringsadress och hur jag vill betala?
  1. Logga in till orderportalen
  2. Klicka på företagsnamnet i toppmenyn
  3. Välj företagsinställningar och välj e-faktura eller fysisk faktura med post.
  4. Här kan du också skapa flera olika faktureringsdresser att välja mellan.
Önskar du att få en EDI-faktura ber vi dig att kontakta finance@nexusgroup.com  

Var är min faktura?

- Fakturan skapas och skickas när ordern levereras. Nexus fakturerar enligt den faktureringsmetod som ni har valt i orderportalen (e-faktura eller en fysisk pappersfaktura). Du kan själv ändra faktureringsmetod i orderportalen genom att klicka på företagsnamnet i toppmenyn och välja företagsinställningar. - Saknar du en faktura så finns alla fakturor daterade efter 2020-04-27 att ladda ned som pdf filer i orderportalen. Är fakturan äldre, kontakta finance.se@nexusgroup.com så hjälper vi dig

E-faktura

Du kan välja mellan att betala via e-faktura (avgift 0 kronor) eller få en fysisk pappersfaktura mot en avgift på 49 SEK. Gör så här för att välja e-faktura: 1, Klicka på det lilla kugghjulet högst upp i toppmenyn (bredvid företagsnamnet) på första sidan.
2, Välj Faktura via e-post.
3, Uppdatera.
Fakturan skickas till den mailadress beställaren angett.